Ca sa existe un inceput, se presupune ca exista un sfarsit, iar intre acestea se afla tranzitia. Trecerea de la sfarsit catre un nou inceput. Despre aceasta reinventare este vorba in 2018.

Intotdeauna la sfarsitul unui an, ne uitam cu curiozitate spre anul urmator. Ne propunem sa atingem tot felul de scopuri, sa ne implinim tot felul de dorinte, sa recuperam din obiectivele ramase restante. Suntem plini de speranta ca si Universul participa la indeplinirea acestora. Ca sa ne asiguram, ne indreptam atentia, mai mult ca oricand spre astrologi, numerologi, poate chiar tot felul de ghicitori in stele, in bobi, in carti, in cafea si cate si mai cate. Foarte frumos. Curiozitatea merita satisfacuta.

Eu va voi prezenta anul 2018 din perspectiva numerologica.

Inainte de toate, cu permisiunea dumneavoastra, as vrea sa va sugerez felul in care sa va uitati la aceste predictii si previziuni. Indiferent ce spun numerele sau astrele, avem de facut acelasi lucru, ceea ce avem de facut, de fapt, in fiecare moment la vietii noastre, indiferent daca vine anul 2018, 2025 sau 2067 sau ziua de maine: sa traim plini de iubire si cunoastere.

Oamenii au tendinta sa se concentreze, de exemplu, la a face fapte bune, de a darui, mai ales in perioada sarbatorilor. Este foarte bine. Totusi, poate merita sa fim plini de iubire si generozitate oricand, nu numai de Craciun sau de Paste.

Am vazut o postare foarte interesanta pe vlogul prietenei mele Nadine Voindrouh, care spunea cat de greu le este copiiilor de la orfelinat, atunci cand sunt luati de sarbatori in familii care se bucura de bunastare, si apoi sunt adusi inapoi. Cu cata speranta asteapta sa fie revizitati, sa fie reinvitati, lucru care, de multe ori nu se mai intampla… Acesti copiii incarcandu-se cu vina ca nu sunt ei suficient de buni sa merite aceasta binefacere.

Asa ca, aceasta povestire a Nadinei mi-a parut inca un argument ca meritam sa fim buni mereu. Si odata ce ne-am angajat la a fi plini de iubire, meritam sa fim asa toata viata, indiferent de predictii. Daca pe langa iubire mai adaugam si cunoastere, atunci se intampla miracole.

Cunoastrea mecanicii nostre, a propriului nostru corp, a mecanismelor mintii noastre, a sistemului de declansare a emotiilor noastre si multe altele ne ajuta sa avem o viata mai usoara, adica, cu mai putine greseli si implicit cu mai putina suferinta.

Un alt aspect important de care va invit sa tineti cont atunci cand ascultati previziuni, de orice fel, este sa acceptati ideea ca lucrurile sunt altfel decat bune sau rele. Ele doar sunt. Sunt dupa felul in care noi alegem sa le folosim. De exemplu, o cutie cu chibrituri nu este buna sau rea. Doar este. Daca alegem sa aprindem flacara de la aragaz pentru o cafea la ibric, putem spune ca este buna. Daca insa alegem sa ne jucam cu betele de chibrit aprinse, in grajdul bunicilor de la tara, este posibil sa pornim un adevarat incendiu si atunci putem spune ca este rea. Ce face diferenta? Ce am ales noi sa facem cu acea cutie cu chibrituri… Asa este si cu cunoasterea, implicit cu informatia. Ea nu este nici buna nici rea. Doar este. Va invit sa alegeti sa priviti informatiile legate de viitor cu intelepciune. Nu sa va panicati, vai ce greu va fi anul urmator, nici sa fiti mult prea optimisti, in sensul sa nu vedeti realitatea asa cum este; sa fiti maxim de sinceri cu voi, sa vedeti unde va doare, sa intelegeti ca acolo ceva nu faceti lucrurile in acord cu universul, cu viata si sa corectati cat mai grabnic cu iubire si cunoastere.

Este adevarat ca sunt si lucruri in afara puterii noastre. Afara e iarna indiferent cat ne-am ruga noi la Dumnezeu sa fie vara. Un copac creste in niste ani buni, indiferent cat ne-am ruga noi la o samanta sa se dezvolte brusc. Indiferent cat de buni alegem noi sa fim din acest moment al vietii noastre, in trecutul nostru am declansat niste cauze, ale caror efecte le vom vedea. Daca o sageata pleaca din arc catre inima unei persoane, legea cauza-efect, arata ca sageta ii va strapunge inima si persoana va muri. Totusi, traind cu iubire si lumina, este posibil ca prin rugaciune, sageata nu sa isi schimbe directia si sa ocoleasca persoana – aceasta este imposibil, mecanismul a fost declansat, dar, este posibil ca sa existe o abatere, o mica pala de vant, astfel incat persoana sa nu moara. Va fi ranita pentru ca aceasta este legea cauza-efect, dar nu va muri, aceasta este puterea luminii si iubirii.

Tinand cont de toate acestea, va invit sa privim spre anul 2018, acest an de reinventare, pentru un nou inceput, cu intelepciune si cu iubire. Din punct de vedere numerologic, anul 2018 este, mai ales, un an de 9. De ce? Pentru ca se ia in calcul in primul rand suma ultimelor doua numere din an. Aceasta face cu adevarat diferenta, pentru ca de 17 ani, tot sub influenta lui 2 suntem. De fapt, interactiunea lui 2 cu 9 ne va da imaginea de ansamblu a anului 2018.

Astfel, “Noul” va fi vedeta acestui an. Oamenii vor fi nevoiti sa faca fata noului, schimbarii, transformarii, reinventarii, redevenirii. Cei care se vor impotrivi vor suferi, pentru ca noul oricum va veni peste ei. Asa ca, anul acesta merita sa ne folosim mintea din ce in ce mai mult, indreptati catre cauze nobile, interese inalte, sa incheiem ce mai avem de incheiat si incepem lucruri noi, pozitionandu-ne pe o treapta superioara de evolutie.

Cuvintele cheie pentru cifra 9 sunt: nou, noutate, exterior, miscare catre exterior, transformare, sfarsit, minte, inteligenta, adaptare, idealuri inalte.

Asa ca, dragii mei, va urez ca anul 2018 sa va aduca o reinventare spectaculoasa, sa deveniti noi persoane puternice, sa va luati in stapanire pe voi insiva si sa urcati pe o noua treapta de maiestrie, fiecare pe propriul drum, mai aproape de menirea sa, in acord cu existenta si divinitatea.

E important privim si catre cifra 2 (2+0+1+8 = 11; 1+1= 2). Cu cat vom stim mai multe despre 2 si despre cuvintele cheie ale acesteia, vom putea intelege si mai bine anul 2018. Femeie, mama, gandire feminina, paman si apa, orizontala, resurse, natura, interiorizare, miscare catre interior, introspectie, empatie, emotie, cuvant, bioenergie, parteneriat, asociere, asertivitate, dualitate, toate acestea reprezinta aspecte carora merita sa le acordam atentie.

Cum interpretam, pornind de la aceste cuvinte cheie, ceea ce vom avea tendinta, impulsul, sa facem, ceea ce vom avea cu adevarat de facut ca sa parcurgem acest an cu bine, evoluind si cu cat mai putina suferinta?

Dupa cum spuneam mai devreme lucrurile nu sunt bune sau rele, doar sunt. Asa si numarul 2 nu este bun sau rau, nici interpretare lui nu este buna sau rea. Ci este asa cum alegem sa o privim.

2 este legat de femeie, mama si gandire feminina. Acest lucru inseamna ca vom avea tendinta in anul urmator sa avem (chiar si barbatii) tendinte de manifestare mai feminine. Ce inseamna asta? Femeia este pe de o parte, sa spunem in latura ei negativa – nehotarata – azi vrea ceva maine altceva, nu se cunoaste pe sine, labila emotional – azi e fericita, maine nefericita, azi e suparata pe tine, maine ii trece. Femeia poate fi plangacioasa, sa se vaite prea mult, sa exagereze, fara limite, sa faca crize de nervi si istericale, sa se simta neputincioasa si dependenta, mamoasa si grijulia pana la sufocare sau excesiv de ingrijorata. Dar, in partea ei pozitiva, femeia e blanda, buna, diplomata, protectoare, stie sa vorbeasca, stie ce au ceilalti nevoie sa auda, stie sa aline, sa sfatuiasca, sa inspire, sa motiveze, sa fie sursa de energie pentru barbatul ei, ii simte pe ceilalti, pana la a-si folosi bioenegia pentru vindecare. Ceea ce inseamna ca in 2018 exista posibilitatea sa avem tendinte sa ne manifestam in latura negativa a abordarii feminine, iar solutia este sa ne straduim sa ne transformam si sa devenim, asa cum am descris, latura pozitiva a femeii.

Femeile, se spune, sunt fiicele pamantului, de aceea sta in responsabilitatea lor sa protejejze pamantul, resursele acestuia, lumea materiala in general. Cu cat acestea nu vor avea o gandire si o manifestare corecta, am putea spune, cu atat vor fi mai multe cutremure, vulcani care sa erupa, ape iesind din matca, alunecari de teren. Dar ca femeile sa se manifeste corect au nevoie de o sustinere tot corecta din partea barbatilor. Asa ca, in loc sa ne panicam ca 2018, asa cum spune si Nostradamus, va fi un an plin de cutremure, mai ales ca panica nu rezolva nimic, mai bine am face un efort ca femeile sa devina femei adevarate, sa se manifeste la maxim de potential si barbatii sa fie barbati adevarati. Am mai spus ca 2 este o cifra a interiorizarii, introspectiei, autoanalizei, pentru ca miscarea lui 2 este de la exterior la interior, este o cifra care aduna, care primeste. De aceea este recomandat ca in anul 2018 sa ne intoarcem in interiorul nostru si sa ne intelegem mai profund. Sau sa ne intoarcem in sanul familiei, al grupurilor din care facem parte si sa realizam pace si armonie.

Pentru ca tot 2 este cifra empatiei, a simtirii celuilalt, a parteneriatelor, a asocierii, merita ca in 2018 sa facem partenariate constructive, sa ne asociem cu oameni cu ajutorul carora sa evoluam, sa fim atenti sa nu ne asociem cu persoane nepotrivite. Suferinta poate veni, in 2018, din dezamagiri, tradari, barfe legate de partner, orice fel de partner, nu ma refer numai la partenerii de viata.

Mai exista o opinie in numerologie, care afirma ca ar mai fi de luat in considerare si numarul 11, din care deriva cifra 2 (2+0+1+8 = 11; 1+1= 2), numar maestru, intuitiv, numarul apostolului, omului indreptat catre, daca pot spune astfel, a-l comunica pe Dumnezeu. 11 este asociat cu dobandirea cunoasterii spirituale, accesarea unor nivele inalte de constiinta si chiar si cu clarviziunea. In acelasi timp este asociat si cu lipsa simtului practic, atitudine cinica fata de societate, hipersensibilitate la reactia critica a celorlalti, temere in urmarea propriei inspiratii.

Bineinteles ca, in afara de aceste influente majore ale lui 9, 2 si chiar 11, merita sa va cunoasteti propria matrita numerologica, propriile lectii de viata si propriile energii anuale, astfel incat sa ajungeti la o imagine de ansamblu corecta asupra anului personal.

Aceaste informatii sa va fie de folos intr-un INCEPUT de an extraordinar, in acord cu universul, cu Divinitatea si cu viata insasi.

PhD. Diana Metiu