Invitatul meu de astazi este Razvan Decuseara, Maestru terapeut Reiki, Blogger, Consilier de dezvoltare personala si Fondatorul Asociației Practicienilor de Reiki si Terapii Complementare Sf. Mare Mucenic Pantelimon Ramnicu Valcea. In interviul acordat pentru Ascensiunea Spirituala, Razvan ne-a introdus in Lumea Mandalelor si a decodificarii  acestora.

 C.A.R. : Răzvan stiu ca in terapiile pe care le faci utilizezi foarte mult mandalele ca forma de cunoastere a pacientului, de altfel m-am putut bucura si eu de o astfel de experienta, datorita tie, experienta ce mi-a deschis interesul spre aceasta „Lume”, ba mai mult, ai si un blog foarte interesant despre mandale, care este urmarit de multi pasionati. Ce poti sa ne spui despre cum au luat nastere mandalele?

R.D. : Mandalele, şi ne referim aici la cele numerologice, care pornesc de la data de naştere a unei persoane, au fost create de Maestrul Vlad T. Popescu, pornind de la mandalele de lumină ale Ursulei Irgang şi numerologia lui R. A. Schwaller de Lubicz.

C.A.R. : La ce sunt folosite?

R.D. : Mandalele sunt  folosite  pentru ceea ce mie îmi place să spun „decodificarea destinului”, ne ajută să vedem care sunt principalele calităţi cu care venim la naştere, cât de bine am reuşit să le valorificăm, dar şi lecţiile pe care le vom învăţa în viaţa aceasta, lecţii care dacă sunt învăţate se vor transforma în calităţi foarte puternice.

C.A.R. : Pe ce principiu funcționează si cum sunt realizate?

R.D. : Ele funcţionează pe baza geometriei sacre, având formă hexagonală, de merkabă.

Ca mod de realizare, se porneşte de la data naşterii, zi, lună şi an. La an se iau în calcul numai ultimele două cifre. Se formează un şir de tipul zzllaa, după care se mai scrie încă o dată acest şir, dar în oglindă, astfel încât, în final, vom avea un şir de douăsprezece cifre de tipul zzllaaaallzz. Cifrele se adună două câte două, iar rezultatul se reduce întotdeauna la o cifră. De exemplu dacă avem 6+7=13, atunci 13 = 1+3 = 4.

Dacă primul rând a avut douăsprezece cifre pe el, cel de al doilea va avea unsprezece, cel de al treilea va avea zece şi ala mai departe până ajungem la o cifră. În final vom avea un triunghi cu vârful în jos şi baza în sus. Se repetă operaţiunea de încă cinci ori şi în final ajungem să avem un hexagon plin cu cifre.

C.A.R. :  Am observat ca intr-o mandala exista mai multe culori .Ce culori sunt utilizate în Mandale şi ce semnificație au?

R.D. : Cifra 0 este reprezentată în mandală prin culoarea alb – întreg, sănătate perfectă.

Cifra 1 este reprezentată în mandală prin culoarea roșu – corp fizic, sexualitate, procreere (munca fizică), chakra II, vitalitate, copii, boli uro-genitale.

Cifra 2 este reprezentată în mandală prin culoarea albastru închis – comunicare cu divinitatea la nivelul corpului emoțional, chakra IV (preoții, religie organizată), putere pe cuvânt, compasiune, boli de inimă ca organ fizic.

Cifra 3 este reprezentată în mandală prin culoarea verde deschis – contact cu natura, contemplare, iubire, centrul inimii, boli ale sufletului, emoționale.

Cifra 4 este reprezentată în mandală prin culoarea galben – corp fizic, efort, munca, pământul (sport, yoga), capacitatea de a determina, chakra I, traumatisme, fracturi.

Cifra 5 este reprezentată în mandală prin culoarea albastru deschis – comunicare indirectă, scris, liant, legătură, chakra V, boli ale tiroidei.

Cifra 6 este reprezentată în mandală prin culoarea turcoaz – comunicare directă, capacitate de convingere, boli laringe, dar și bâlbâială.

Cifra 7 este reprezentată în mandală prin culoarea roz – spiritualitate tantrică (yoga), mental, copii vitregi, dureri de cap, chakra VI.

Cifra 8 este reprezentată în mandală prin culoarea portocaliu/ocru – spiritualitate, corp energetic (Qi Gong), curaj, chakra III, boli ale metabolismului energetic, blocaje pe meridiane.

Cifra 9 este reprezentată în mandală prin culoarea violet – spiritualitate Buddha, chakra VII.

C.A.R. :  Ce putem afla depre noi prin interpretarea unei mandale?

R.D. : Ele ne ajută să răspundem la o serie de întrebări, cum ar fi: Care este misiunea noastră in viață? Care este rostul pentru care am venit pe Pământ? Ce avem de învățat si ce avem de făcut? Sunt întrebări pe care ni le-am adresat de multe ori şi la care am găsit, mai mult sau mai puțin, un răspuns pe deplin mulțumitor.

Exista „restanţe” cu care am venit din alte vieți şi a căror rezolvare ne-ar putea deschide mai mult drumul către misiunea noastră în viață, ne-ar ajuta să o vedem şi să o manifestăm mult mai clar.

Mandalele, prin modul lor de construire, pornind de la data de naștere, ne ajută să ne descoperim acele lucruri pe care le mai avem de rezolvat, acele lucruri care ne împiedică să ne manifestăm la maxim potenţialul nostru, ne ajută să înţelegem de unde ne vin bolile, iar prin conexiunea pe care ne-o oferă cu Sinele Superior, ne ajută să vedem, de acolo de sus, ceea ce de multe ori ne este dificil să vedem de aici de jos, să înţelegem de ce Universul ne-a dat înzestrările pe care le avem şi ce aşteaptă să realizam noi cu ele.

C.A.R. :  Cum ne putem folosi de interpretarea lor pentru a evolua Spiritual?

R.D. : Cum spuneam şi în partea de început a interviului, în mandală avem calităţi, dar şi lecţii. Modul în care alegem să le folosim sau nu ne ajută să evoluăm spiritual sau nu.

Ideea este că de lecţii tot ne vom lovi, aşa că putem să le învăţăm proactiv sau reactiv. Putem alege să ne ducem noi către ele şi să le manifestăm sau să fugim de ele, dar tot le vom manifesta la un moment-dat, dar într-o manieră mult mai dificilă.

C.A.R. :  Multumim  Razvan pentru aceste informatii si Ascensiunea Spirituala iti doreste mult succes

R.D. : Multumesc si eu Casiana,tie si echipei Ascensiunea Spirituala

 

 

 

Save

Save

Save

Save