Sufletul este până la urma o energie  de provenienta divina, darul Lui Dumnezeu pentru noi, darul vietii. Fără el, viata nu este posibila si este caracteristic atat oamenilor cat si animalelor. Singura diferenţă dintre animal şi om este la nivelul matricii, a ADN-ului, care conţine caracteristicile fiecărui animal. Schimbarea lor, a animalelor, prin contactul cu oamenii, umanizarea lor, a şarpelui kundalini, se datorează tocmai faptului că au originea comuna, a sarpelui, a ingerilor cazuti.

 

Sufletul are culoarea rosu-portocaliu si forma inimilor din tablourile catolice cu Mântuitorul  cu Fecioara Maria. Odata afectata aceasta structura principala, întreg organismul nu mai poate functiona la parametri optimi, iar în timp apãrând afectiuni din cele mai diverse. Afectarea negativã a sufletului, fie cã este vorba de pierderea lui sau acceptarea energiilor si entitatilor malefice in el, poate duce la o gama foarte variata de afectiuni, fie cã este vorba de boala, suferinta, magie fie orice alta serie de traume fizice cât si psihice.
Sufletul se pierde prin pacate savarsite cu liber arbitru si este preluat de rau prin drept divin. Odata cu pierderea sufletului se pierde si din protectia pe care Dumnezeu o ofera celui in cauza. Fara aceasta protectie din partea celui de Sus, omul rãmâne vulnerabil în fata rãului, care nu asteapta mult pentru a-l chinui.
Astfel in vindecarea unui pacient trebuie avut in vedere curatarea si refacerea sufletului. Odata aceasta problema rezolvata structurile persoanei incep sã se refaca, putand fi posibila vindecarea ei.  Exista si o parte a sufletului situata in chakra inimii, acolo este concentrat 30% din sufletul unui om. Acea parte a sufletului poate fi vizualizata de cei care au aceasta capacitate si tot pe aceasta parte se fac majoritatea actelor de atac psi legate de suflet. Unul dintre aceste atacuri este şi furtul de suflet. Are ca scop indepartarea puterii Divine a victimei si folosirea sufletului respectiv in interesele proprii ale agresorului.

 

Simptome
in prima faza a atacului, in momentul in care iti este furat sufletul, apare senzatia de oboseala, de somn, de moleseala si de slabire a puterilor. Se poate simti o senzatie de durere in piept, frisoane, greata, varsaturi, tremuraturi, tahicardie, ameteala, pierderea echilibrului, stare de lesin. In timp, apare scaderea randamentului fizic si intelectual, scaderea capacitatii de concentrare si de memorare. In cazul terapeuţilor scade PIEC-ul, puterea inforenergetica pe concentrare, scade puterea de terapie si rezistenta la agresiunea din partea entitatilor malefice.
Sufletele pereche au aceeaşi dimensiune şi iubirea dintre ele este reciproca tocmai pentru că nici unul nu ofera mai mult sau mai puţin decat celalalt. Sufletul reprezinta darul cel mai frumos, cel al vietii, dat de Dumnezeu.  Va veni momentul în care va putea fi fotografiat, cantărit. in general, persoanele cu „suflet mare” sunt cele cu adevarat bune, iubitoare, capabile de sacrificii pana la jertfa. Pierderea sufletului prin iubirea data celor care nu merita, posedatilor, ateilor. iti poate fi ciuntit chiar şi de Fii Luminii, care lovesc de multe ori crezand că eşti rau, fara să inţeleaga ceea ce vrei de fapt.  Una dintre cele mai urate forme de atac PSI este furtul sufletului. Exista posibilitatea să iţi ia cineva sufletul, incalcand legile divine, evident, pentru a-ţi lua puterea pe care ti-o ofera acesta. Binenteles ca un om neinitiat nu poate simti asta, de multe ori chiar maestrii reiki nu ştiu ca se umbla pe sufletul lor sau ca nu îl mai au,  Boala pleaca de la acest nivel pentru ca sufletul mentine sanatatea energeticului si a trupului implicit. Dacă nu mai luminează, apar anomaliile energetice, pe care se leagă apoi entitatile malefice, rezultand in cele din urma boala.  Acel sarpe kundalini care se trezese la viata în momentul atingerii unui anume prag spiritual, vibrational sau al platilori karmice. Şinele, este localizat iniţial la nivelul bazinului, dupa care incepe sa urce pe canalul mare pentru a iesi pe chakra coroanei formand Floarea de Lotus.