C: Sunt in Romania din ce in ce mai multi coachi si traineri de dezvoltare personala. Si asta este foarte bine. Tu esti recunoscuta ca fiind unul dintre cei mai buni. Ce crezi ca face diferenta?

D: Sunt convinsa ca fiecare terapeut care are rezultate are si metode de success. Suntem unici si irepetabili, asa ca, si in acest domeniu, personalitatea si felul in care fiecare se raporteaza la viata si la profesia pe care o practica isi lasa o anumita amprenta, bineinteles diferita de la un terapeut la altul. Ce iti pot spune despre mine este ca lucrez cu cinci caracteristici importante. Prima este COMUNICAREA. Intotdeauna ma tin de promisiunea pe care o am pe prima pagina a sitului meu – cei care isi schimba cuvintele, isi schimba defapt programele mentale si, implicit, viata. In plus, insist pe latura vindecatoare a limbii romane si pe sonoritatea  acesteia, insotita de o intonatie adecvata, impunand in unele cazuri chiar exercitii de dictie si de actorie. A doua este CREATIVITATEA. Nimic nu poate fi cu adevarat nou si revelator daca nu ne schimbam unghiul de vedere. Cu exercitii foarte simple, dar eficiente, de gimnastica mental, ne deschidem mintea catre necunoscut, catre “ce nu stim ca nu stim”. A treia caracteristica este SPIRITUALITATEA. Totul se bazeaza pe intelegerea unor notiuni ca timp, viteza, lungimi si frecvente de unda. Cand o afirmatie este introdusa intr-un vehicol energetic si i se creeaza timp si spatiu de manifestare ea are sanse sa ajunga mult mai repede la destinatie, respectiv, sa se materializeze. Si cea de a patra este clasicul COACHING cu noua intrebari de baza si elemente de DEZVOLTARE PERSONALA, de antrenament sustinut conform unor retete preluate de la cei mai mari traineri americani – Bob Proctor, Les Brown, Lisa Nicholson, Berny Dornand, dar si de la alti invatatori si scoala rusa sau asiatica. Cea de-a cincea si ultima este NUMEROLOGIA. Este o stiinta foarte exacta si fascinanta, din care omul intelege foarte bine ce este cu el si cum se poate armoniza cu universul

C: Aceste caracteristici le folosesti in life coaching sau si in business coaching? Cat de diferite sunt cele doua?

D: Am inceput ca si coach de business, avand in vedere trecutul meu de PR si campaniile de imagine pe care le-am facut pentru atat de multe firme, dar am realizat ca performantele profesionale sunt strans legate de cele personale. Cand esti bine cu tine insuti, cand intelegi ce iti doresti de la viata, atunci poti face performanta, pana atunci…. Mai greu. Am lucrat cu echipe de top management si de vanzari de la firme mari ca SOCAR, Panasonic sau F64 si pot spune ca nu am simtit tot atata satisfactie  cat am simtit cand am lucrat cu persoane care isi doreau cu adevarat sa inteleaga ce este cu ei, care doreau sa-si reorganizeze mintea si viata.

C:  Cum  a ajuns o femei de afaceri ca tine, cu premii, chiar si internationale, recunoscuta ca una din cele 33 mai influente femei din Romania, sa se inscrie la cursuri doctorale? Inteleg ca te-ai dus in America sa faci cursuri de management, dar la Arte vizuale?

D: La doua zeci si ceva de ani, am absolvit o facultate de arte si nu am renuntat nici o secunda la gandul de a face arta, numai ca l-am tot amanat. Visam sa am un atelier si sa fac lucrari artistice din materiale reciclabile, iar sa predau altora aceste notiuni era ca un plan de pensionare.  Asa ca, mi-am dat doctoratul in arte vizuale, in ideea ca la un moment dat voi fi profesoara si voi avea o viata mai linistita. Iar, bineinteles, teza de doctorat a fost pe tema realizarii operelor de arta din, foarte brutal spus, gunoi.

C: Ceea ce s-a si intamplat. Acum predai la Universitatea Hyperion, la Facultatea de Arte. Si, dupa cum ne-ai spus, creativitatea este una din componentele terapiei tale, desenul holistic fiind ceva destul de rar intalnit. Mai mult decat atat, emisiunile tale au ca tema tot creativitatea. Multa lume te cunoaste ca moderator al emisiunii “Ce nu stim ca nu stim” de pe postul de televiziune 6TV si al emisiunii “Nascuti creativi” de la televiziunea online “Radio Gaia – Vocea planetei”. Cum te simti in lumina reflectoarelor?

D: Nu mi-am dorit aceasta prezenta publica, pentru ca eu sunt o persoana introvertita si discrete, care iubeste solitidinea. Am mai avut cateva tentative si in trecut, cand am colaborat foarte bine cu Antena 1, cand apaream saptamanal in emisiunea “Neata”, numai ca nu era cu Razvan si Dani, ci cu Uscat si Trofin si la postul “Euforia” la emisiunile Corinei Danila. Dar tu esti prea tanara ca sa stii despre ce vorbesc. Faptul ca am aparitii publice este pentru ca simt ca am ceva de spus si pentru ca, universul, nu stiu cum face, dar ma impinge parca mereu in fata.

C: Apropo de aparitii publice, Stiu ca susti cursuri, conferinte tabere si ateliere, atat in cadrul facultatii cat si in afara acesteia, plecand de la istoria artei, discurs public si comunicare verbala, nonverbala si prin mijloace plastice, creativitate si neurogym si ajungand la teme specifice adaptate Ia cererile clientilor tai – importante centre de dezvoltare personala si firme  de prestigiu. Eu am fost la cateva dintre cursurile tale si mi-au placut foarte mult si m-au impresionat prin utilitate imediata si concretete.Chiar te-am invitat in Arad, Oradea si Timisoara si iti multumesc ca te-ai aratat atat de deschisa sa vii in orice parte a tarii. Ba mai mult, stiu ca pleci si in afara tarii, nu-i asa?

D: Da, imi place sa calatoresc si sa imbin utilul cu placutul. In limita timpului disponibil, onorez cu drag toate invitatiile din tara, cu atat mai mult pe ale tale, avand in vedere oamenii deosebiti pe care reusesti sa ii aduni. Si te felicit pentru asta si pentru rezultatele extraordinare pe care le-ai obtinut cu asociatia si cu aceasta revista. Iar cele din afara tarii sunt chiar mai atragatoare. Partenerul meu din Tenerife, Catalin Costache, organizeaza programe turistice exceptionale, la care ma invita sa particip si sa contribui cu ceea ce stiu eu cel mai bine si imi place cel mai mult – dezvoltarea personala. Asa ca, fiecare din aceste vacante exotice, uneori chiar in plina iarna, au si o latura de invatatura si spiritualitate, pe care am numit-o “Coaching in paradis”. Asa e si in viata – ne distram, dansam, mai bem un pahar de alcool, dar mai si muncim, invatam, lucram la fiinta noastra si crestem spiritual.

C: Ca initiatoare a comunitatii “Nascuti Creativi”, indemni oamenii sa isi exerseze mintea din ce in ce mai mult, intr-un mod special. Ce beneficii au cei care lucreaza cu tine?

D: Obtin rezultate spectaculoase, devin mai performanti in profesiile lor si mai fericiti. Sanatatea, frumusetea, relatiile, stima de sine, credinta, intelepciunea, atentia, concentrarea, memoria, intuitia, eficienta, faima daca si-o doresc, cariera, bunastarea – toate cresc.  Cu cat suntem mai constiinciosi si aplicam mai mult din ceea ce invatam, cu atat rezultatele sunt mai mari si mai rapide. Cineva spunea foarte frumos: “timpul este masura credintei tale”.

C: Diana, iti multumim si cine doreste sa lucreze cu tine sau sa se inscrie la cursurile sau calatoriile tale din Tenerife, te poate contacta direct la numarul de telefon 0744 552 446 sau la adresa de e-mail: contact@dianametiu.com sau  cel mai usor pe FB: www.facebook.com/dianametiu. Deasemenea, pe cine intereseaza partea ta de business, iti poate citi profilul de pe Linktin: dianametiu, iar cine doreste sa afle mai multe despre tine se poate uita pe site-ul tau www.dianametiu.com , ca sa nu mai spun ca youtube-ul abunda de fimulete cu emisiunile tale sau cele in care ai fost invitata.

D: Eu iti multumesc tie, draga Casiana si cititorilor tai.