Astazi vom vorbi cu o prietena draga sufletului meu si anume Corina – Georgeta Campian. Pe Corina am intalnit-o prima data la Cluj  la  cursul de Radiestezie organizat de ea  in cadrul scolii Dr. Ovidiu Dragos Argesanu in 2015, iar de atunci ne leaga o frumoasa prietenie. Corina este Maestru Reiki din 2007, in acelasi timp este  organizator de evenimente, conferinte si cursuri  cu teme cum ar fi:   RADIESTEZIE, REIKI , EVOLUTIE SPIRITUALA . De data aceasta am ales sa discutam despre Initierea in Reiki , poate cel mai important moment din viata unui practician Reiki. Asadar, va invit in randurile urmatoare sa descoperim impreuna ce se intampla in timpul unei initieri in Reiki si care sunt beneficiile acesteia.

C : Corina, te rog să ne explici care este rolul initierii Reiki in practicarea Reiki-ului?

Corina :Initierea Reiki este un proces prin care maestrul acordează elevul la energia Reiki, oferindu-i acestuia atat o scurtura pentru accesarea energiei, cat si o cunoastere transmisa la nivel subtil. Initierea ofera de asemenea un punct de referinta in ceea ce priveste contactul cu energia Reiki. In mod traditional era recomandat ca elevul sa primeasa cel putin cateva sedinte de terapie cu Reiki inainte să fie intiat, pentru a putea simti mai intai aceasta energie. Initierea deschide de asemenea anumite canale energetice specifice si presupune introducerea in structura energetica a unor simboluri cu ajutorul carora practicantul va putea accesa mai usor energia.

C: Ce calități sunt necesare  sa insusesca persoana care ne poate initia in Reiki?

Corina: Maestrul, merita sa o stiti, este la fel ca toţi ceilalţi oameni: are aceleasi organe care-l fac sa simta aceleasi nevoi aceleasi dorinte. Diferenta este ca la un maestru constiinta este mult mai vasta decat la majoritatea oamenilor: el are un ideal, puncte de vedere superioare şi, mai ales, a ajuns la o perfecta stapanire de sine. Evident, pentru aceasta trebuie foarte mult timp şi o activitate gigantica; de aceea nimeni nu poate deveni maestru într-o singura incarnare. Dacă intalniti un maestru, sa stiti ca toate calitatile si virtutile pe care le manifesta, nu le-a achizitionat in aceasta singura viaţa. Nu, a fost nevoie ca el sa lucreze timp de secole, chiar milenii, calitatile pe care le-a caştigat prin proprie activitate nu dispar in momentul in care a trebuit sa paraseasca Pamantul, cand revine işi aduce din nou aceste calitati. Astfel, din incarnare in incarnare, el adauga noi elemente spirituale, pana in ziua în care devine o adevarata calauza.

C: Cine poate fi inițiat în Reiki?

Corina: Reiki poate fi practicat de oricine,dar nu oricum. Nu poti practica Reiki citind cateva carti de specialitate, urmarind DVD-uri, sau imitand anumite tehnici. Pentru a putea transmite constient energia universala, trebuie sa primesti un „acordaj” la frecventa acesteia, de catre o persoana avizata. Instructorul, profesorul, sau în limbaj traditional, maestrul Reiki este singurul care te poate initia în aceasta practica, deoarece are experienta si pregatirea necesara. Pentru a ajunge maestru a trecut prin cele trei nivele ale practicantului Reiki. Practicantul Reiki de gradul 1 invata tehnicile de baza si principiile care ii permit sa isi faca autotratamentul si ss trateze afectiuni minore ale altor persoane. Gradul 2 presupune o aprofundare a principiilor Reiki, invatarea de noi tehnici care ii permit sa trateze afectiuni mai serioase intr-un mod mai eficient, si dobandirea capacitatii de a trata afectiuni de natura psiho-emotionala.Dupa dobandirea gradului 3, poti transmite si celorlalti capacitatea de a canaliza energia universala si poti initia alte persoane. Misteriosul „acordaj” nu e nimic mai mult decat transmiterea unui flux de energie foarte puternica catre viitorul practicant,care il pune pe „frecventa” energiei universale si ii ofera acestuia capacitatea de a o canaliza constient

C: Ce se intampla efectiv cu noi în timpul unei initieri Reiki?

Corina :Initierea Reiki este un ritual prin care practicantul este racordat la sursa de energie universala. Initierea are trei mari componente: cea fizica unde maestrul efectueaza un anume ritual, cea energetica, unde se deschid anumiti centri energetici si se curata anumite meridiane energetice si componenta spirituala, unde practicantul primeste un anumit numar de ghizi de Lumina, o cunoastere la nivelul sinelui si daruri de la Divinitiate. Toate acestea fiind oferite de Divinitate spre a evolua si a ne indeplini misiunea personala pe această planeta. Cu fiecare initiere primita creste si responsabilitatea maestrului/practicantului fată de el, de oamenii pe care trebuie sa-i ajute sau sa-i invete si fata de Divinitate. Dupa initierea Reiki, poate aparea asa numita criză de vindecare. Ea durează 21 de zile in care merita efectuat autotratamentul zilnic. Această criza apare pentru ca practicantul a fost racordat la o energie superioara, iar corpul are in componenta si energii si entitati negative, care in momentul ridicarii vibratiei interne vor fi eliminate. Aceste energii si entitati negative in timpul eliminarii vor trece prin campuri, unele provocand durere. In concluzie: in primele 21 de zile de la initiere este posibil, nu obligatoriu, sa aveti dureri, dar nu este nici o problema, corpul dumneavoastra se purifica. In aceasta perioada de 21 de zile este recomandata efectuarea autotratamentului zilnic si consumul de cat mai multe lichide (de preferat energizate sau apa sfintita).

C: Care sunt beneficiile initierii in Reiki?

Corina: Asadar Reiki inseamna“energie vitala condusa/directionata spiritual”. Sistemul Reiki de vindecare este o tehnica de transmitere a cestei energii subtile catre sine sau catre altii prin intermediul mainilor catre sistemul energetic uman. Reiki reface echilibrul energetic si vitalitatea, indepartand efectele fizice si emotionale ale stresului acumulat. Reiki poate sa :
• Accelereze vindecarea
• Ajute organismul sa inlature toxinele
• Echilibreze curgerea energiei subtile si sa inlature astfel blocajele
• Ajute pe cel care practica sa descopere ca si el este un “vindecator”
• Reiki trateaza corpul, emotiile, mintea si spiritul unei persoane ca pe un intreg. Reiki este o metoda simpla, naturala si sigura de vindecare spirituala pe care o poate folosi oricine. Reiki este puternic si bland deopotriva. In timpul tratamentului, pacientul ramane imbracat. Reiki este o eficienta metoda alternativa sau complementara a masajului. Poate fi folosit impreuna cu orice alte metode de vindecare medicale sau nu si a intrat in ultima vreme si in atentia chiropractorilor, medicilor, fizio si psihoterapeutilor, psihologilor si hipnoterapeutilor. Reiki poate fi invatat de catre oricine doreste sa-si imbunatateasca sanatatea si sa-si imbunatateasca calitatea vietii!

C : Multumim Corina pentru frumoasele informatii despre acest UNIC moment din viata oricarui practician Reiki  si  de asemenea al unui Maestru Reiki.  Cine doreste o poate contacta pe Corina pentru terapii, initieri si programari la cursuri la numarul de telefon : 0741093595 

 

Corina: Cu mare drag  Casiana!  Sa va fie de folos !