“Lui Iisus Hristos Slavă si lui Mikao Usui mulțumiri pentru aparitia unui sistem care permite oricui sa acceada la dumnezeire fara sa treaca prin filtrul unei instituții, biserici, religii, dogme sau credinte “ 

Ovidiu-Dragos Argesanu

 Ce este Reiki? Istoria Reiki

Fondatorul Reiki este Maestrul Mikao Usui, care s-a gandit sa readuca oamenilor modelul de vindecare practicat de Iisus Hristos prin punerea palmelor, drept pentru care Mikao Usui s-a dus pe muntele Kuriyama din Japonia pentru a tine postul negru probabil la fel cum l-au tinut marii initiati  ai istoriei spirituale ale omenirii precum Moise, Solomon si nu în ultimul rând Fiul Lui Dumnezeu Mântuitorul nostru Iisus Hristos. Doar ca nu a trebuit sa țina cele 40 de zile, ci numai 21. Istoria Reiki este destul de încurcata si este tragic ca unii oameni s-au folosit de diferite strategme pentru a atrage oamenii. Nu se verifică faptul că Mikao (1865-1926) era medic, desi în unele carti apare cu titlul de doctor pentru a fi mai credibilă metoda lui de terapie. Sunt maestrii care au mers pe urmmele lui si se pare că nu a fost nici medic, nici preot budist, creștin sau de alt fel. Până la urmă nu este important ceeea ce a fost el, ci rezultatele lui, Iisus Hristos era tamplar!

Vindecarea prin punerea palmelor pleaca de la un adevar simplu, faptul ca exista chakre care sunt mai active aici și simpla aplicare a mainilor pe un loc dureros face ca lumina care se scurge din ele să anihileze durerea si pana la urmă energia negativa adunata in acel loc . Mama pune mana, mangaie , saruta locul dureros al copilului, ii trece. Este un gest instinctiv regasit si la animale care iși ling locurile durereoase, ranile ale lor sau ale puilor lor. Palma este cea prin care se da dragoste  dacă este sa ne gandim la mangaierile indragostitilor.

„Reiki nu face decat sa curețe cu lumină campul pacientului, eliminarea energiei negative, energizare si readucerea in constient a  motivelor care au indus boala.”

Mikao Usui a lăsat cunoașterea sa succesorului sau Chujiro Hayashi care la randul sau o inițiaza pe doamna Hamayo Takata de la care Reiki-ul se răspândește in Europa si S.U.A.

          

IDEALURILE REIKI

Arta secreta a chemarii fericirii

Vindecarea spirituala a tuturor bolilor

Incepând de azi elimina teama

Incepand de azi nu mai fii ingrijorat

Începand de azi devoteaza-te muncii tale

Începand de azi ai grija de semenii tai si de toate fiintele vii

Dimineata si seara impreuneaza-ti mainile pentru rugaciune

Rostește aceste cuvinte din inima ta și canta aceste cuvinte

 

Va urma…:)

Sursa: Ovidiu –Dragos Argesanu- Reiki intre mit si realitate